ASPARTAM

Aspartam, strašný jed, který lidé milují...
Lidé nevědí, co do sebe každým dnem nacpou na příšernosti... jedna z příčin je jejich hloupost, nezájem a neznalost jednotlivých složek, druhá příčina je nedostatek informací o jedech, které požívají... 
Jedna z nejstrašnějších věcí, se kterými se lze setkat, je umělé sladidlo ASPARTAM.

(https://aspartamekills.co - tato stránka má 1000 návštěv denně, jak píše webmaster.)

Pokud si tisíce lidí stěžují na sladidlo aspartam, tak přinejmenším na něm něco nemůže být v pořádku. A pokud několik univerzit a lékařů nezávisle na sobě dojde ke stejným výsledkům..... Sama velká FDA zveřejnila zdokumentovaných 92 symptomů, které vyvolává aspartam.

Proč bylo ale povoleno něco takového přidávat do potravin ? Proč FDA schvaluje ročně léky, jejichž vedlejší účinky mohou být velmi nebezpečné... Mnohokrát se potvrdilo, že instituce FDA je institucí, jež slouží farmaceutickým a potravinářským lobby, které si za své úplatky mohou leccos dovolit. Typický příklad je aspartam. Co se týče samotného aspartamu, tak ten se rozkládá již při 30 stupních Celsia na jednotlivé složky. Tímto je urychlována absorpce methanolu. Toto je pouze počáteční stupeň jeho rozkladu, dále se totiž přeměňuje na kyselinu mravenčí formaldehyd. Formaldehyd je život ohrožující neurotoxin. ...."jeho maximální doporučená denní dávka je 7.8 miligramu denně..." Jeden litr dietní limonády obsahuje okolo 56 miligramů methanolu. "Vyznavači" aspartamu potom v průměru tímto přijmou více jako 250 miligramů methanolu denně, čili zhruba 32 x více jako limit EPA.Nejznámější následek požití methanolu jsou problémy se zrakem.
Formaldehyd je známý karcinogen, zapříčiňující mimo jiné poškození sítnice, ovlivňuje replikaci DNA a způsobuje porodní defekty. Lidé jsou mnohem více citlivější na methanol než zvířata. Proto testy aspartamu či methanolu na zvířatech ne vždy odpovídají toleranci člověka. Dr. Woodrow C. Monte, ředitel laboratoře pro výživu univerzity v Arizoně řekl: "Neexistují žádné studie na lidech či savcích ke stanovení možných mutagenních a teratogenních, či karcinogenních efektů methanolu." Roku 1993 FDA vydala nařízení, kde se muselo na etikety sladidla NutraSweet uvádět, že nesmí být vystaven teplotám nad 30 stupňů Celsia. (Jaká je tělesná teplota....). O tři roky později, 27. června roku 1996 bylo toto upozornění samotnou FDA zrušeno a aspartam se mohl používat do všech pokrmů, včetně zahřívaného zboží. Na tomto příkladu lze vidět, že za aférou aspartamu se skrývá obrovská korupce. FDA vydá 92 zdokumentovaných symptomů, které aspartam vyvolává a následně odstraní upozornění z aspartamu, že se nesmí tepelně zpracovat. Na zdůvodnění PROČ se naskýtá jediná odpověď: mocný koncern Monsanto Chemical, který má jistě dost prostředků na "umlčení". I kdyby toto, co se v Americe o NutraSweetu píše, byla jen z poloviny pravda, rozhodně je NutraSweet dalece tomu, aby patřil do potravy lidí. Nezačalo to tak nějak podobně se Sacharinem? Neškodné sladidlo, u kterého se dnes požaduje na západě varování, že může zapříčinit nádory močového měchýře? Aspartam bude asi jen další smutnou kapitolou o úplatcích, zastírání pravd, podpláceni a klamání všech spotřebitelů mocnými potravinářskými lobby, které mají dost peněz na to podplatit i samotnou FDA, která je svým způsobem také zkorumpovaná... Co se týče našeho bílého zlata, (cukru) toto zlato je zlatem pro ty, kteří jej prodávají, nikoliv pro ty, co jej konzumují. Každý, kdo používá zdravý selský rozum si může uvědomit, že bílý cukr není nic jiného, než čistá sacharóza, která tělu nepřináší nic, jen bere vitamíny a minerály a narušuje hladinu: cukru v krvi. Jediné, co je na ní příjemné, je sladká chuť. Ovšem v porovnání s aspartamem je vlastně neškodný.
A co diabetici, kteří cukr nemohou a kterým američtí lékaři nedoporučují konzumovat NutraSweet, protože vyvolává mnoho diabetických komplikací? (Ostatně, ví toto Česká společnost diabetiků, která aspartam doporučuje?) Vždyť existuje ječmenný a rýžový slad, ovocný cukr a nakonec i med - velmi staré a dobré přírodní sladidlo, či rostlina Stevia, jež sladí několik set krát více než cukr, které mohou v malých množstvích používat. Drtivá většina lidí je zvyklá na příliš sladkou chuť a nahrazení cukru sladidlem není nic jiného než možnost dále "beztrestně" mít ve stravě přespříliš sladkou chuť. Toto je bludný kruh. Zvykejme si na přirozeně sladkou chuť ovoce, vychutnávejme si chuť nejen ovocných, ale i zelených čajů bez cukru (koneckonců čaj Bancha - připravený z nefermentovaných, tříletých, lehce opražených lístků čajovníku se ani osladit nedá, má potom odpornou chuť, zato bez cukru je velmi lahodný). Do sladkých jídel místo cpaní umělých sladidel je lepší ubrat množství cukru na únosnou mez nebo s použitím sladu. A vůbec, musíme do sebe denně lít litry těch barevných sladkých věcí, které se nazývají limonády? Určitě ne. Jsme děti Přírody, používejme její dary, které zde rostly a snad budou ještě růst, pokud je genetická technologie nezpotvoří na něco nepředvídatelného a nenechme se manipulovat reklamou, která nás přesvědčuje o chemii, jako cestě nového tisíciletí. Tato investice se nám vrátí v podobě zdraví. A to nemůže vyrobit, podplatit ani nahradit žádný chemický koncern..."
Aspartam je všude. Hlavně ho obsahují skoro všechny druhy žnýkaček na zdejším trhu, dále pak je v devíti limonádách z deseti... obsahují ho i některé mléčné výrobky, ale občas ho nacpou i tam, kde by to člověk nečekal...
Proto vás tímto všechny naléhavě prosím: Čtěte složení výrobků, které kupujete a neničte zbytečně své životy věcmi, bez kterých se můžete obejít. Vše, co obsahuje ASPARTAM, vyhoďte, vylijte, spalte... prostě zlikvidovat... projděte si ledničky a všechno to povyhazujte... vaše tělo vám jednou poděkuje...